ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про побудинкові лічильники тепла і води

Очікується, що нововведення стимулюватимуть населення економити.

Порошенко підписав закон про побудинкові лічильники тепла і води
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання", яким вводиться обов'язкове встановлення побудинкових лічильників тепла і води.

"Завдяки обліку населення буде платити тільки за спожиті ресурси. Введення норм цього закону дозволить контролювати ефективність реалізації заходів з енергоефективності. Все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг", - повідомляють на сайті президента.

Встановлення побудинкових лічильників у нежитлових приміщеннях має бути виконано впродовж року, в житлових будинках - упродовж двох років. Витрати на встановлення повинні відшкодувати споживачі.

За оцінками експертів, затвердження закону дозволить знизити на три чверті обсяг неврахованих витрат води у внутрішньобудинкових системах і скоротити споживання теплової енергії протягом 1-3 років у середньому на 15-20%, що, своєю чергою, сприятиме зменшенню споживання газу і скорочення викидів парникових газів.

Закон розроблений з метою імплементації низки статей Директиви 2012/27 / ЄС про енергетичну ефективність. Це виконання взятих Україною зобов'язань перед Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram