ГоловнаПолітика

Матері Клиха та Агєєва звернулися до Порошенка й Путіна з проханням помилувати синів

"Це у ваших силах - повернути додому наших дітей і припинити війну!" 

Матері Клиха та Агєєва звернулися до Порошенка й Путіна з проханням помилувати синів

Матері засудженого в Росії українця  Станіслава Клиха й затриманого під Луганськом росіянина Віктора Агеєва попросили президентів Росії та України помилувати і звільнити своїх синів.

Про це повідомляє  "Нова газета".

"Ми матері наших дітей - Станіслава Клиха й Агеєва Віктора. З великою повагою до нашої влади, Російської Федерації та України, просимо, благаємо вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають у полоні, та, як Станіслав, у в'язниці, де він уже три роки", - сказала Тамара Клих.

За її словами, вона вже півроку нічого не знає про сина, крім того, що він у в'язниці у Верхньоуральську Челябінської області.

"Я хочу щоб ви, Володимире Володимировичу Путін, і наша українська влада, Петро Олексійович Порошенко, вирішили це питання. Мені здається, у ваших силах це зробити - наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну", - звернулася до президентів мати українського ув'язненого.

Мати російського військового Світлана Агеєва приєдналася до слів Тамари Клих.

"Ось це горе, воно зараз об'єднує наші материнські серця. І ми разом! Ми звертаємося до вас ще раз: почуйте нас, будь ласка", - додала вона.

Видання зазначає, що зустріч матерів відбувалася в Києві.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років в'язниці відповідно у справі про участь у бойових діях проти федеральних військ під час першої чеченської кампанії. Карпюк був заарештований у березні 2014 року, Клих - у серпні 2014-го.

Віктора Агеєваа сили АТО взяли в полон 24 червня біля Жолобка Луганської області. Агеєв перебуває в СІЗО Старобільська. За цей час до нього не був допущений російський консул через проведення слідчих дій співробітниками СБУ. При цьому, 22 липня представники Адміністрації президента України і СБУ забезпечили зустріч Агеєва з матір'ю.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram