ГоловнаПолітика

У військовому навчальному закладі в Полтавській області затримали наркодилера

Мінімум 20 курсантів купували наркотики.

У військовому навчальному закладі в Полтавській області затримали наркодилера
Архив
Фото: www.osvita.com.ua

У Полтавській області спіймали військовослужбовця, який постачав наркотики курсантам.

Про це повідомляється на сайті військової прокуратури Центрального регіону України.

Під час негласних слідчих (розшукових) дій встановлено, що військовослужбовець-наркодилер закуповував у цивільних осіб наркотичні засоби і психотропні речовими (зокрема, амфетамін, метамфетамін та канабіс) і в подальшому збував їх не менш ніж 20 курсантам.

Під час проведення низки таємних операцій задокументували кілька епізодів збуту сильнодіючого наркотичного засобу "гвинт", до складу якого входить метамфетамін.

Дилера затримали, йому повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне зберігання з метою збуту та незаконний збут психотропних речовин, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років) і обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Інших осіб, причетних до організації каналу постачання наркотичних речовин курсантам, встановлюють.

Як повідомляється на сайті Міноборони, у Полтавській області є два військові навчальні заклади - військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації в Полтаві, який навчає за схемою підготовки курсантів, і Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram