ГоловнаПолітика

Голова Запорізької області звинуватив підлеглих у підривній діяльності

Костянтин Бриль вважає, що людей готують до акцій протесту.

Голова Запорізької області звинуватив підлеглих у підривній діяльності
Константин Брыль
Фото: facebook.com/Константин Брыль

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль заявив, що Росія готує дестабілізацію ситуації в області й у цьому їй допомагають місцеві чиновники.

На сесії обласної ради Бриль зачитав офіційну заяву "про злочин проти національної безпеки і діючої конституційної влади" і попросив зареєструвати його в Генпрокуратурі і Службі безпеки України. Текст заяви доступний на сайті ОДА.

За даними Бриля, в Запоріжжі й області готують акції, спрямовані на насильницьке повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміну державного кордону України.

Організаторами акцій губернатор назвав проросійські організації. Як приклад таких заходів Бриль назвав фейкові акції протесту проти утиску прав етнічних груп у Запорізькій області, позитивне висвітлення "досягнень Російської Федерації в поліпшенні життя квазіутворень ДНР/ЛНР".

При цьому губернатор заявив, що дестабілізацію допомагають готувати місцеві чиновники.

"Із залученням джерел у владних колах використовуються різні шляхи збору та передачі інформації службового характеру, а акумуляція коштів для фінансування організації протестних акцій відбувається за рахунок отриманих протиправним способом бюджетних ресурсів", - зазначив Бриль.

За його словами, ці чиновники займаються саботажем і шкідництвом.

"Системні зловживання з бюджетними коштами, гальмування виконання соціально важливих екологічних програм, злочини у сфері земельних відносин, блокування програм у важливих соціальних напрямках шляхом використання шкідливих програмних продуктів, підтримка деструктивної діяльності у сфері медицини, будівництва доріг, комунальних інфраструктур та інших стратегічних об'єктів регіону, доведення їх до вкрай поганого стану викликає постійне зростання протестних настроїв серед населення, що заплановано використовувати для досягнення зазначених вище злочинних планів", - зазначив Бриль.

Нагадаємо, Бриль очолює Запорізьку область з квітня 2016 року, він діючий офіцер СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram