ГоловнаПолітика

Екс-главу правління одного з банків підозрюють у розтраті ₴400 млн

Керівника структурного підрозділу банку підозрюють у службовій фальсифікації.

Екс-главу правління одного з банків підозрюють у розтраті ₴400 млн
Фото: depositphotos.com\a_taiga

Колишнього голову правління одного з українських банків поліція підозрює у розтраті майже 400 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"На посаді голови правління фінустанови чиновник ухвалив рішення про відкриття кредитних ліній для низки компаній без отримання застави. Це суперечило політиці банку. Крім того, правоохоронці звернули увагу на те, що всі кредити надавались підприємствам на короткий термін - терміном до одного року", - йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що спілки-позичальники - фіктивні, а громадяни - підставні особи. В результаті цих дій банк зазнав збитків майже на 400 млн грн.

За цим фактом відкрито провадження за ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України. Екс-голові правління банку повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Навесні цього року поліцейські провели санкціоновані обшуки на території Києва та Одеської області. Одному з учасників злочинної схеми - керівникові структурного підрозділу банківської установи слідчі повідомили про підозру за ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram