ГоловнаПолітика

ГПУ провела близько 40 обшуків у справі про тендерні закупівлі часів Януковича

У будинку екс-чиновника МВС вилучено понад 700 тис. доларів США, 2 млн грн, колекційні монети, коштовності.

Генпрокуратура провела близько 40 обшуків у низці державних установ та комерційних підприємств у зв'язку з витратами коштів під час державних закупівель.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Відомство розслідує факт розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі обладнання, програмного забезпечення і його подальшого обслуговування, а також зловживання службовим становищем посадовими особами МВС України, інших центральних органів виконавчої влади і держпідприємств і сприяння їм у заволодінні бюджетними коштами в 2012-2014 роках. У Генпрокуратурі зазначають, що це "спричинило тяжкі наслідки".

Фото: gp.gov.ua

Слідчі ГПУ спільно з СБУ провели близько 40 обшуків в державних установах, в приміщенні комерційного підприємства, на підприємствах, що здійснюють постачання обладнання, за місцем проживання колишнього чиновника МВС України, низки посадових осіб МВС України, які входили до складу тендерного комітету.

"Обшуками встановлено, що в окремих установах і міністерствах зазначене обладнання відсутнє або у неробочому стані. Вилучено тендерну та іншу документацію, що має значення для розслідування", - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Крім того, в будинку екс-чиновника МВС України виявлено і згідно з постановою суду вилучено комп'ютерну техніку, чорнові записи та інші речі.

"Зараз вилучено понад 700 тис. доларів США, 2 млн грн, значну кількість колекційних - золотих і срібних - монет, коштовності та інші цінні предмети, походження яких встановлюється", - зазначають у ГПУ.

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Слідчі ведуть справу за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та іншими статтями КК України. Зараз обшуки тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram