ГоловнаПолітика

Міськрада Слов'янська позбавила Кобзона звання почесного громадянина

У 2015 році депутати Слов'янська відмовилися розглядати це питання.

Міськрада Слов'янська позбавила Кобзона звання почесного громадянина
Архив
Фото: EPA/UPG

Російського артиста і депутата Державної думи від "Єдиної Росії" Йосипа Кобзона позбавили звання почесного громадянина міста Слов'янськ Донецької області.

Таке рішення було прийнято під час сесії міської ради 26 липня. "За" проголосували 23 депутати, двоє не брали участі в голосуванні, пишуть "Новини Донбасу". Всього в міськраді 36 депутатів.

У пояснювальній записці сказано, що ініціатива позбавити Кобзона звання почесного громадянина надійшла від місцевих громадських організацій.

Кобзон носить це звання з 1999 року.

Скасувати присвоєння звання почесного громадянина Кобзону вперше було запропоновано після звільнення міста від незаконних збройних формувань "ДНР" улітку 2014 року. У 2015 році депутати Слов'янська відмовилися розглядати це питання.

Йосип Кобзон неодноразово відвідував підконтрольні бойовикам міста Донецьк і Луганськ із концертами, заявляючи про підтримку членів незаконних збройних формувань на Донбасі. Ватажки "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький нагородили Кобзона знаками "За заслуги перед "ДНР/ЛНР". Міністерство культури України внесло артиста в список осіб, які загрожують національній безпеці країни. Кобзону заборонено в'їзд на територію України, країн ЄС і США.

Кобзон народився в місті Часів Яр Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram