ГоловнаПолітика

Антимайданівця "Топаза" суд залишив за ґратами

Харків'янин Кромський залишиться під вартою до 23 вересня.

Антимайданівця "Топаза" суд залишив за ґратами
Фото: mvs.gov.ua

Антимайданівцю Гнату Кромському, відомому під позивним "Топаз", суд продовжив запобіжний захід - утримання під вартою - на два місяці, до 23 вересня.

Про це повідомляє харківське видання АТН.

За даними прес-служби прокуратури Харківської області, в процесі триває вивчення матеріалів справи. Наступне засідання призначене на 11 вересня.

Нагадаємо, харків'янин Кромський став відомий за позивним "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану" в Маріїнському парку в 2013 році. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до Кромського, що його супроводжує: "Топаз, дай команду!".

Кромського затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня 2014 року будівлі Харківської ОДА. 29 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня він втік, зрізавши браслет. У квітні його затримали співробітники СБУ, проте 12 вересня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Кромського на особисте зобов'язання. Його затримали на кордоні при спробі втечі в Росію.

Його звинувачують за трьома статтями: заклики до порушення територіальної цілісності України, участь у масових заворушеннях і побиття проукраїнського активіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram