ГоловнаПолітика

Україна не втручалася в президентські вибори США, - посольство

"Відповідально заявляємо: Уряд України не допомагав жодному з кандидатів".

Україна не втручалася в президентські вибори США, - посольство
Фото: wall.alphacoders.com

Україна не втручалася у вибори президента США 2016 року, про це йдеться в повідомленні Посольства України у Вашингтоні у Твіттері.

"Відповідально заявляємо: Уряд України не допомагав жодному з кандидатів на виборах 2016. Ми вдячні США за двопартійну підтримку України", - сказано в повідомленні.

Так українські дипломати відреагували на твіт президента США Дональда Трампа від 25 липня: "Українські спроби саботувати кампанію Трампа - "тиха робота, щоб домогтися обрання Клінтон". То де ж розслідування генерального прокурора?"

Нагадаємо, дані про втручання України в перебіг виборчої кампанії 2016 року у США на початку 2017 року з'явилися на сторінках видання Politico в статті "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій" журналіста Кеннета Фогеля.

Фогель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, заявив, що посольство нібито тісно співпрацювало з Олександрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною з Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали на члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.

У статті стверджують, що посольство сприяло Чалупі, яка теж стала важливим джерелом інформації для ЗМІ США і Демократичної партії про Манафорта. Манафорту на хвилі повідомлень ЗМІ про зв'язки з Росією довелося залишити посаду в штабі Трампа.

Стаття Фогеля останніми днями стала основним елементом дискусій навколо нібито рівнозначності описаного в ній спілкування Демократичної партії США з Посольством України в США і торішніх контактів Дональда Трампа-молодшого з особами, які обіцяли передати виборчому штабу компромат на Гілларі Клінтон від уряду Росії.

Посольство України у США відкинуло звинувачення у співпраці з Демократичною партією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram