ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування у крадіжці 10 млн у Держзовнішінформі

Директор підприємства втік, під суд піде його заступник.

НАБУ завершило розслідування у крадіжці 10 млн у Держзовнішінформі

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування стосовно екс-директора й екс-заступника директора держпідприємства "Держзовнішінформ", яких підозрюють у розтраті 9,87 млн грн.

21 липня стороні захисту надали доступ до матеріалів кримінального провадження, повідомляють на сайті бюро.

За версією слідства, в період із травня 2013 року до лютого 2014-го директор і його заступник переказали цю суму з рахунків від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти були переказані відповідно до укладених договорів і підписаних актів прийому-передачі наданих послуг. Однак приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів і підписання інших документів було зроблено винятково з метою прикриття злочинної діяльності.

Про підозру посадових осіб повідомили в квітні 2017 року. Екс-директор Андрій Мустафа переховується від слідства, його оголошено в розшук. Отримано дозвіл на здійснення щодо цього підозрюваного спеціального досудового розслідування.

Іншого підозрюваного затримали, він вийшов з-під варти під заставу 2 млн грн.

Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України детективи НАБУ почали в грудні 2015 року.

Держзовнішінформ - інформаційно-аналітичний та експертний центр України в сфері зовнішньої торгівлі, він проводить експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження внутрішніх і зовнішніх товарних ринків, консультування з питань комерційної діяльності та управління.

Також підприємство проводить конференції, виставки та бізнес-заходи в Україні та за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram