ГоловнаПолітика

Росія заочно заарештувала колишнього в.о. генпрокурора Махніцького

Проти командувача ЧФ РФ не можна було порушувати справу, заявили в СК РФ.

Росія заочно заарештувала колишнього в.о. генпрокурора Махніцького
Олег Махницький
Фото: Таисия Стеценко\Корреспондент

Російський суд заочно заарештував колишнього виконувача обов'язків генерального прокурора України Олега Махніцького і його першого заступника Миколу Голомшу.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії.

Вони заочно заарештовані з тієї ж причини, що і слідчий Головної військової прокуратури Вадим Приймачок і прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко

"За даними слідства, в 2014 році колишній виконувач обов'язків Генерального прокурора України Олег Махніцький, його перший заступник Микола Голомша, слідчий Головної військової прокуратури Вадим Приймачок, прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко та інші співробітники прокуратури організували свідомо незаконне притягнення до кримінальної відповідальності громадянина Російської Федерації адмірала Олександра Вітка з політичних мотивів. Зокрема Махніцький та Голомша дали свідомо незаконні вказівки про проведення досудового розслідування, Приймачок вів його провадження, а Кравченко здійснював нагляд за процесуальною діяльністю", - йдеться в повідомленні.

Справу порушено за ст.299 КК РФ (Притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності або незаконне порушення кримінальної справи).

Нагадаємо, командувачу Чорноморського флоту Росії Олександру Вітку інкриміновано забезпечення військової окупації Криму; блокування військових частин ЗС України, транспортних комунікацій, захоплення будівель та споруд органів державної влади України. Всі ці дії призвели до втрати об'єктів державної власності на 1 трлн 80 млрд 352 млн гривень. Справу проти Вітка передано в суд рік тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram