ГоловнаПолітика

Волкер назвав війною бойові дії на Донбасі (оновлено)

Спецпосланець Держдепу відвідав Авдіївку.

Спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер заявив, що на Донбасі зараз "не заморожений конфлікт, а гаряча війна".

Про це він сказав під час візиту в прифронтову Авдіївку.

"Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями цих подій. Можу сказати - це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна квітуча держава. Наше головне завдання - відновити цілісність і суверенітет України. Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока - людські життя", - повідомляє слова Волкера штаб АТО.

За словами Волкера, після візиту в Україну він планує провести низку зустрічей з представниками урядів європейських країн, щоб консолідувати позицію щодо ситуації в зоні АТО з союзниками.

Делегація Державного департаменту США на чолі з Волкером в Авдіївці провела зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації і постраждалими жителями міста. Представники делегації відвідали відремонтовану школу і Авдіївський коксохімічний завод.

Оновлення. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання на прес-конференції в Краматорську в неділю, чи є у США розуміння того, що ситуація на Донбасі є не внутрішнім конфліктом або громадянською війною, а відкритою агресією РФ проти України, Волкер сказав: "Так, ми це розуміємо. Ми бачимо, що відбувається, ми розуміємо, як цей конфлікт почався, ми розуміємо, як він управляється зараз".

Нагадаємо, 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпредставником в Україні. Він координуватиме зусилля Держдепартаменту з врегулювання конфлікту в Україні.

Волкер - фахівець у сфері міжнародних відносин. З 1986 року він працював аналітиком в ЦРУ, з 1988 року - в Держдепі США. У 1998 році Волкер став першим секретарем американської місії в НАТО, в 2005 році - заступником помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії; а в 2008-2009 роках був постпредом США в НАТО.

Останні роки Волкер працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram