ГоловнаПолітика

Активістці Femen загрожує до п'яти років за витівку на зустрічі Лукашенка і Порошенка

Ніч дівчина провела в СІЗО.

Активістці Femen загрожує до п'яти років за витівку на зустрічі Лукашенка і Порошенка

Нацполіція порушила кримінальне провадження щодо активістки руху Femen Анжеліни Діаш, яка оголила груди під час підписання українсько-білоруських міжурядових документів в адміністрації президента України в присутності Петра Порошенка і Олександра Лукашенка.

Діаш інкримінують ч. 3 ст 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене раніше судимою за хуліганство або поєднане з опором, карається в'язницею на строк від двох до п'яти років), повідомив її адвокат Ярослав Яценко у фейсбуці.

Діаш ніч провела в ізоляторі тимчасового тримання, у суботу Печерський районний суд може обрати їй запобіжний захід

Нагадаємо, в п'ятницю вдень, через кілька хвилин після початку церемонії підписання міжурядових договорів у присутності глав України і Білорусі молода дівчина зняла з себе піджак і оголила груди, на яких було написано "Жыве Беларусь!". Співробітники державної охорони її швидко вивели.

В русі Femen підтвердили, що одна з активісток "здійснила акт секстремізму": "Прорвавшись крізь охорону, топлес активістка вигукувала гасла "Живє Бєларусь!" і "Стоп диктатура!".

Співробітник прес-служби президента повідомив, що ця дівчина пройшла на подію як акредитований журналіст.

У видавничій групі (ВГ) "Картель" заявили, що дівчина використовувала фальшиве посвідчення газети "Ділова столиця", яка входить до складу ВГ "Картель". ПРАТ "Картель" подало заяву до Національної поліції через використання фальшивого документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram