ГоловнаПолітика

Німеччина вимагає дотримуватися перемир'я на Донбасі

МЗС ФРН закликало усі сторони дотримуватися зобов'язань.

Німеччина вимагає дотримуватися перемир'я на Донбасі

Міністерство закордонних справ ФРН наполегливо закликало сторони конфлікту на Донбасі негайно виконати узгоджені домовленості.

В іншому випадку збройний конфлікт може тільки посилитися, що приведе до загибелі набагато більшої кількості людей і до повної зупинки політичного процесу, йдеться в заяві МЗС ФРН, оприлюдненій в п'ятницю, 21 липня.

"Обіцянки на словах не приносять ніякої користі. Найінтенсивніші переговорні зусилля ні до чого не призводять, якщо відсутня політична воля до виконання домовленостей. Східній Україні потрібні, нарешті, очевидні кроки в напрямку миру", - підкреслюється в документі.

МЗС ФРН зазначає, що зі сходу України вже не вперше надходять новини, які спричиняють стурбованість, погоджене перемир'я не дотримується, тривають численні обстріли з обох сторін лінії зіткнення, в регіоні щодня з'являються нові жертви, як серед учасників конфлікту, так і серед мирного населення.

У заяві німецького зовнішньополітичного відомства зазначається, що тільки за останні дні було вбито 14 українських солдатів і 13 - поранено. Аналогічних втрат, судячи з усього, зазнали і сепаратисти, йдеться в документі.

МЗС ФРН у зв'язку з цим нагадує, що на переговорах у нормандському форматі Москва і Київ неодноразово обіцяли використовувати свій вплив, щоб змусити учасників конфлікту дотримуватися режиму припинення вогню і, нарешті, відвести важке озброєння від лінії зіткнення.

Нагадаємо, з 24 червня до 31 серпня на Донбасі було введено "хлібне перемир'я" на час збору врожаю.

З початку тижня на Донбасі загинули 12 бійців сил АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram