ГоловнаПолітика

Розенблату вдягнули електронний браслет стеження

Раніше суд призначив нардепу 7 млн гривень застави.

Розенблату вдягнули електронний браслет стеження
Фото: Сергей Нужненко

Правоохоронці вдягнули електронний браслет стеження депутатові Верховної Ради Бориславу Розенблату.

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко.

"Браслет на нього вже наділи", - сказав він.

При цьому прокурор зазначив, що не володіє інформацією, чи вніс Розенблат заставу в розмірі 7 млн гривень.

Нагадаємо, 11 липня парламент підтримав зняття з Розенблата депутатської недоторканності, проте не дав згоди на його затримання і арешт.

13 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив Розенблата про підозру. Нардепа підозрюють в отриманні хабара в розмірі 285 тис. доларів. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальне видобування бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексів спеціально під "Фуджейру", зокрема щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Також, за версією слідства, частину грошей від продажу бурштину учасники схеми мали виводити на рахунки компанії, зареєстрованої в США. За наполяганням Розенблата співвласником цієї компанії стала його рідна сестра.

САП стверджує, що нардеп діяв за посередництвом двох своїх охоронців: Віктора Адубаша і Богуслава Ярощука. Останнього затримали детективи НАБУ в ресторані під час отримання 200 тис. доларів від агента НАБУ.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram