ГоловнаПолітика

Прокуратура просить суд призначити Полякову 500 тис. гривень застави

Суд почав обирати запобіжний захід для нардепа.

Солом'янський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід для  депутата Верховної Ради Максима Полякова (фракція "Народний фронт").

Про це повідомив суддя Тарас Оксюта.

На засідання прибули два прокурори, депутат і його два адвокати - Петро Бойко і Ярослав Білявський.

На суд також прийшов виконувач обов'язків голови регламентного комітету Ради, депутат від "НФ" Павло Пинзеник. Він сів поруч із підозрюваним.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд установити заставу для Полякова в розмірі 0,5 млн гривень, зобов'язати його носити електронний браслет стеження і здати уповноваженим органам закордонний паспорт.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання Полякова і Розенблатта. Слідство вбачає в діях Полякова ознаки хабарництва на суму 7500 доларів в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці.

11 липня

Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати. Обрання запобіжного заходу Полякову відклали через його хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram