ГоловнаПолітика

Запрацював сайт про проекти для відновлення Донбасу

Портал охоплює інформацію про 2 тис. гуманітарних проектів.

Запрацював сайт про проекти для відновлення Донбасу

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб запустило портал моніторингу реалізації інфраструктурних проектів на сході країни.

"Для чого цей портал потрібен усім? Для того, щоб скоординувати зусилля допомоги, щоб не дублювати, не робити зайві витрати, щоб ми могли більш ефективно використовувати ресурси фінансові, людські та інші", - сказав міністр Вадим Черниш під час презентації

порталу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що місцеві органи самоврядування зможуть вносити на портал дані про потреби, що дозволить донорам розуміти, куди направляти допомогу, а згодом мати можливість відзвітувати про використання коштів.

"У цій системі ви можете побачити, хто виділяє кошти, хто їх витрачає, на якій території, у яких сферах і в яких обсягах", - сказав Черниш.

За словами міністра, якщо система знайде підтримку, вона може бути використана не тільки для регіонів сходу України, а й для всієї країни.

Портал розробило міністерство спільно зі Світовим банком і Стокгольмським інститутом дослідження проблем миру. Він охоплює інформацію майже про 2 тис. гуманітарних проектів, проектів допомоги внутрішньо переміщеним особам і відновлення територій, які постраждали в результаті збройного конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram