ГоловнаПолітика

Директор Львівського бронетанкового заводу повернувся на роботу після виходу із СІЗО

Роман Тимків відкинув звинувачення в розкраданні коштів на закупівлю двигунів для Т-72.

Директор Львівського бронетанкового заводу повернувся на роботу після виходу із СІЗО

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в розкраданні державних коштів, повернувся до виконання службових обов'язків.

Про це він заявив на прес-конференції у Львові.

"Немає жодного наказу. Виконувача обов'язків призначили на час моєї відсутності. Але зараз я присутній", - сказав він.

Крім того, Тимків повідомив, що два двигуни, які НАБУ вважає несправними, були використані в ремонті танків, які відправили в АТО.

"З огляду на ситуацію з АТО і мізерну кількість відремонтованої техніки на нашому підприємстві, ми розуміли, що двигуни нам знадобляться в ремонті, тому брали участь у процедурі закупівлі. Після цього наше підприємство перевірило двигуни на стенді, відповідно, зробило все за договором. Ці двигуни були відкладені в нас на відповідальне зберігання. Крім того, в березні 2016 року ще два із цих двигунів пішли до війська. Тобто нам було надано дозвіл на використання цих двигунів на ремонт техніки. Ті танки пішли до війська, вони експлуатуються і до них немає питань", - сказав він.

За його словами, через деякий час була призначена додаткова перевірка двигунів. Вона проводилася в присутності представників Міноборони та представника військової прокуратури.

"Розуміючи, що в історії з двигунами щось не так, ми відправили запит у Торгово-промислову палату, може, щось не так з ціною. Ми отримали відповідь з вивченням реальної ринкової ціни. Двигуни куплені за набагато нижчою ціною, ніж вона була на той момент", - переконує він.

За його словами, розмови про те, що двигуни були закуплені не тієї категорії, - спекуляція, адже в договорі не йдеться про категорійність двигунів. Категорійність визначається окремими інструкціями, де зазначено, що якщо обладнанню більше 5 років, воно вже вважається обладнанням 2 категорії.

"Наше підприємство повністю виконало свої зобов'язання перед Міноборони, крім чотирьох двигунів. Один не пройшов стендову перевірку, три інші - іншої специфікації і тому підлягають заміні. Зараз двигуни неможливо замінити тільки через те, що вони під арештом", - сказав Тимків.

Крім того, Тимків стверджує, що кілька перевірок державної аудиторської служби вказали, що ніякої суми збитків підприємство державі не завдало.

Нагадаємо, директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа затримали детективи НАБУ 13 липня. Його підозрюють у розкраданні державних коштів на суму 28 млн грн. За версією слідства, ЛБТЗ закупив старі двигуни для танка Т-72 за ціною нових.

18 липня Тимків вийшов на волю під заставу 2 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram