ГоловнаПолітика

"Олег не хоче, щоб до нього приїжджали", - сестра Сенцова

Наталя Каплан попросила, щоб у Криму "не турбували ні маму, ні дітей" Сенцова.

"Олег не хоче, щоб до нього приїжджали", - сестра Сенцова
Фото: Docudays UA

Позиція українського режисера, політв'язня Олега Сенцова щодо зустрічей з родичами залишається колишньою: він "не хоче, щоб до нього приїжджали".

Про це Крим.Реалії розповіла сестра Сенцова Наталія Каплан.

Крім того, вона попросила, щоб у Криму "не турбували ні маму, ні дітей" Сенцова.

"Мамі Олега такі гості, зустрічі дуже важко даються, і я попросила б, щоб її не турбували. Після таких посиденьок я повертаю її до тями, їй це дуже важко дається... Щодо побачень з Олегом, дійсно, Олег проти. Він не хоче, щоб до нього приїжджали, він говорить, як і раніше, що йому так простіше емоційно триматися. Більш того, у мами Олега не дуже добре зі здоров'ям, вона боїться, що цей переліт і ця зустріч її доконає остаточно. Вони на дистанційному зв'язку, і це всіх влаштовує, побачень, підтримки і цих "тримайся" не потрібно мамі зараз", - сказала Каплан.

Як повідомляли, один з лідерів кримських татар Ільмі Умеров 14 червня відвідав матір режисера Олега Сенцова Людмилу. Після зустрічі він розповів, що жінка сподівається на зустріч із сином. Умеров і правозахисник Олександр Подрабінек пообіцяли: якщо такої домовленості вдасться досягти з адміністрацією колонії, вони допоможуть організувати для матері "довгоочікувану поїздку до сина". Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що, згідно із законом, для в'язня передбачено побачення з матір'ю.

Нагадаємо, 13 липня незаконно засуджений у РФ режисер Олег Сенцов відзначив свій 41-й день народження в російській в'язниці. Він відбуває покарання в Якутії.

Після анексії Криму Росією його затримала ФСБ, звинувативши в плануванні терактів. Сенцова вивезли в Москву. Через рік російський суд засудив його до 20 років колонії, незважаючи на відсутність доказів. Сенцов не визнав своєї провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram