ГоловнаПолітика

​​У Кремлі назвали заяву Захарченка про Малоросію його "особистою ініціативою"

Пєсков заявив, що в Москві про це дізналися зі ЗМІ.

​​У Кремлі назвали заяву Захарченка про Малоросію його "особистою ініціативою"
Фото: tvc.ru

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував заяву ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії", заявивши, що це "його особиста ініціатива".

Про це повідомляє РІА Новини.

Пєсков також заявив, що в Москві про це дізналися із засобів масової інформації.

"Заява Захарченка, зроблена сьогодні вранці на тему Малоросії, є його особистою ініціативою, в Москві про це дізналися сьогодні вранці зі ЗМІ. Ми залишаємося прихильними мінських домовленостей", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють "державу Малоросія" зі столицею в Донецьку й "історико-культурним центром" - в Києві. Пізніше представники "ЛНР" спростували заяви ватажка "ДНР".

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко назвав "державу Малоросія",  яку оголосив Захарченко, "хворою фантазією російської маріонетки". А секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що такі заяви сепаратистів є ще одним аргументом на користь прийняття закону про деокупацію Донбасу.

Представник Росії в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов, своєю чергою, назвав оголошення про створення "Малоросії" частиною інформаційної війни і зазначив, що "ніяких правовстановлюючих наслідків ця заява не має".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram