ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Квірікашвілі співробітництво в питанні деокупації територій України і Грузії

Президент України і прем'єр Грузії провели переговори.

Порошенко обговорив з Квірікашвілі співробітництво в питанні деокупації територій України і Грузії
Петр Порошенко и Гиорги Квирикашвили
Фото: president.gov.ua

Протягом державного візиту у Грузію президент Петро Порошенко провів переговори з прем'єр-міністром Грузії Гіоргі Квірікашвілі.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко подякував Грузії за тверду і всебічну підтримку України та надану допомогу в реабілітації українських військовослужбовців і оздоровленні дітей, які постраждали в результаті бойових дій на Донбасі.

Сторони наголосили на важливості поглиблення співпраці в багатосторонніх форматах з метою деокупації територій України і Грузії.

Порошенко і Квірікашвілі домовилися об'єднати зусилля для реалізації стратегічного партнерства між Україною і Грузією в рамках підписаної Декларації.

Окрему увагу було приділено секторальній співпраці, насамперед у торговельно-економічній сфері. Наголошено на прагненні сторін довести найближчим часом товарообіг між країнами принаймні до 1 млрд доларів.

Також позитивну оцінку отримала робота українсько-грузинського бізнес-форуму та робочих груп у складі Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва.

Нагадаємо, Порошенко відмовився обговорювати екстрадицію Михайла Саакашвілі в Грузію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram