ГоловнаПолітика

Яценюк закликав навести лад у системі управління державою

"Виконавча гілка влади - Кабінет Міністрів, законодавча - Верховна Рада України і судова - це і є основа демократичної держави".

Яценюк закликав навести лад у системі управління державою
Фото: nfront.com.ua

«Прийшов час навести лад у системі управління державою. Дво- чи тривладдя в країні призводить до безвладдя і до безвідповідальності. Зміни в чинній українській Конституції - невідкладні», - підкреслив лідер партії «Народний фронт», екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час урочистого засідання Кабінету Міністрів, присвяченого 100-річчю уряду України.

"Кабінет Міністрів України є вищим органом виконавчої влади в країні. Прем'єр-міністр - вища посадова особа виконавчої гілки влади", - сказав він. Арсеній Яценюк підкреслив, що уряд повинен нести всю повноту відповідальності перед українським народом і мати відповідні права для того, щоб реалізовувати державну політику: «Міністри - це політичні фігури, які мають підтримку парламенту і які можуть реалізувати власну програму реформ».

При цьому Яценюк підкреслив, що необхідна зміна системи адміністративного управління, «яка передбачала б відновлення балансу влади в країні, формування інституту президента як національного арбітра, який перебуває над процесом». «Виконавча гілка влади - це Кабінет Міністрів. Законодавча гілка влади - це Верховна Рада України. І судова гілка влади, яку ми тільки почали реформувати через зміни до Конституції та обрання нового складу Верховного Суду України як найвищої судової інстанції країни. Це і є основа демократичної держави», - зазначив екс-прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram