ГоловнаПолітика

Клімкін вважає Кремль організатором "створення Малоросії"

"Кремль намагається розіграти абхазький сценарій на Донбасі".

Клімкін вважає Кремль організатором "створення Малоросії"
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що заяву про створення "Малоросії" ватажок "ДНР" Олександр Захарченко зробив за вказівкою Кремля.

"Якраз коли делегація України в Грузії - Кремль намагається розіграти абхазький сценарій на Донбасі. Ми з партнерами не дамо цього зробити. Кремлівські ляльководи зі своїми донбаськими маріонетками влаштували черговий балаган, витягнувши з нафталіну Малоросію", - написав Клімкін у твіттері.

Нагадаємо, вранці 18 липня Захарченко в Донецьку заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють нову державу замість України. Стверджують, що, крім членів цих терористичних організацій, у церемонії зачитування "конституційного акта нової держави" взяли участь представники 19 регіонів України.

Столицею "Малоросії" оголошено Донецьк. Захарченко заявив, що Київ "залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста".

Пізніше, втім, "ЛНР" спростувала свою участь у створенні "держави Малоросія".

Представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук вважає, що заява Захарченка може паралізувати переговори в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram