ГоловнаПолітика

Марчук визнав заяву Захарченка про створення "Малоросії" загрозою Мінському процесу

Україна не має наміру виходити з переговорного процесу.

Марчук визнав заяву Захарченка про створення "Малоросії" загрозою Мінському процесу
Евгений Марчук

Заява ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" може паралізувати переговори Тристоронньої контактної групи, заявив представник України в підгрупі з безпеки Євген Марчук.

"Ця заява може взагалі заблокувати переговорний процес. Ця заява зроблена перед завтрашнім засіданням у Мінську, і може так статися, що там не буде про що говорити", - сказав він в ефірі "112.Україна".

За словами Марчука, українська сторона на черговому засіданні ТКГ 19 липня буде вимагати реакції на заяву Захарченка від спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка.

При цьому він заявив, що українська сторона не має наміру виходити з переговорного процесу в рамках ТГК.

"Росія намагається будь-яким способом спровокувати, щоб Україна не витримала, фиркнула і сказала, що немає тоді сенсу вести переговори. Якщо Україна так зробить - Росія буде аплодувати", - сказав Марчук.

Нагадаємо, вранці 18 липня Захарченко в Донецьку заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють нову державу замість України. Стверджується, що, крім членів цих терористичних організацій, в церемонії зачитування "конституційного акта нової держави" взяли участь представники 19 регіонів України.

Столицею "Малоросії" оголошено Донецьк. Захарченко заявив, що Київ "залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста".

Пізніше, втім, "ЛНР" спростувала свою участь у створенні "держави Малоросія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram