ГоловнаПолітика

Представництво президента в Криму припинило прийом громадян у Херсоні

Кримські татари й активісти вже тиждень пікетують будівлю ППУ.

Представництво президента в Криму припинило прийом громадян у Херсоні
Фото: http://khersonline.net/

Представництво президента України в Автономній республіці Крим, яке розташоване в Херсоні, з учорашнього дня припинило особистий прийом громадян.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті представництва.

"У зв'язку з протиправними діями з боку агресивно налаштованих учасників акції так званої «Громадської ради з питань Криму», представництво тимчасово припиняє особистий прийом винятково з міркувань безпеки й існування загрози життю і здоров'ю громадян і співробітників", - ідеться в повідомленні.

Громадян, "які дійсно потребують допомоги" просять звертатися в представництво електронною поштою або скайпом.

Як зазначає "Крим.Реалії", 10 липня в Херсоні представники громадського об'єднання "Аскер", колишні бійці батальйону "Айдар", активісти "Автомайдану" виставили пікет біля будівлі представництва президента України в АРК. Учасники пікету вимагають звільнити голову ППУ в АРК Наталію Попович.

Упродовж декількох днів активісти робили спроби увійти до будівлі. Учасники акції стверджують, що громадяни, в тому числі безпосередньо кримчани, не можуть потрапити в будівлю представництва, на прийом до його голови. Активісти заявили, що намагалися увійти в будівлю 13 липня, але оскільки їм не відчинили двері, ті організували приймальню громадян в фойє будівлі. 14 липня учасники акції розповідали про те, що помічникові народного депутата України також не вдалося потрапити в будівлю ППУ в АРК.

У головному управлінні Нацполіції в Херсонській області поінформували, що з заявами до правоохоронців звернулися і учасники пікету, і співробітники представництва.

Активісти стверджують, що Попович виконує свої обов'язки неналежним чином, упродовж трьох років на посаді майже не спілкувалася з людьми і не проводила прийоми.

Представництво президента в Криму покликане забезпечувати політичні, соціальні, культурні й інші зв'язки з жителями анексованого півострова, а також брати участь у розробці стратегії щодо повернення Криму під українську юрисдикцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram