ГоловнаПолітика

"Кримського диверсанта" Захтея позбавили російського громадянства, - ЗМІ

Захтей просив про це в березні. У нього є українське громадянство.

"Кримського диверсанта" Захтея позбавили російського громадянства, - ЗМІ
Фото: ФСБ РФ

Фігуранта "справи диверсантів" Андрія Захтея позбавили російського громадянства. Про це QirimInfo повідомило джерело, ознайомлене зі ситуацією, повідомляє "КримSOS".

За його словами, це пов'язано з новим звинуваченням, висунутим проти Захтея.

Раніше стало відомо, що фігуранту "справи диверсантів" планують висунути обвинувачення в зберіганні зброї і підробці документів [російського паспорта].

Нагадаємо, на початку березня Захтей направив в управління ФМС Росії в Криму відповідну заяву.

"Стосовно мене сфальсифіковано звинувачення в особливо тяжкому злочині, і я дуже розчарований в судовій і правоохоронній системі Росії ... в зв'язку з чим не бажаю залишатися громадянином цієї країни", - йшлося в заяві Захтея.

Нагадаємо, у Захтея також є громадянство України.

Важливо відзначити, що закон "Про громадянство Російської Федерації" не дозволяє обвинуваченим у кримінальних справах відмовлятися від громадянства.

Як повідомлялось, Захтей уклав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова від адвокатів за угодою.

Нагадаємо, українці Захтей і Панов були затримані на початку серпня 2016 року за звинуваченням у підготовці диверсій у Криму. Спочатку вони дали свідчення, але потім відмовилися від них, заявивши про тортури в ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram