ГоловнаПолітика

Береза про українських політв'язнів у РФ: «Українське суспільство забуло про своїх героїв»

Нардеп вважає Карпюка одним з найвідоміших українських національних політичних лідерів.

Береза про українських політв'язнів у РФ: «Українське суспільство забуло про своїх героїв»
Фото: Сергей Нужненко

Єдиний варіант повернути українських політв'язнів - це створити міжнародний тиск на Російську Федерацію. Про це заявив народний депутат Борислав Береза, коментуючи роботу з повернення українського політв'язня Миколи Карпюка.

«На останній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка відбулася в останній тиждень червня, я подав у «Райт моушн» зібрані підписи, і впевнений, що ця декларація посилить тиск на Російську Федерацію. Єдиний варіант отримати назад наших політв'язнів - це міжнародний тиск. На жаль, з одного боку - поки що не виходить», - зазначає Борислав Береза.

Береза вважає, що Україні вдасться повернути політв'язнів - Миколу Карпюка та Станіслава Клиха.

«Підписали документ представники всіх політичних груп, з більш ніж 10 країн. Тому, я думаю, найближчим часом ми вже побачимо ефект. Також є так звана кулуарна дипломатія, за допомогою якої ми ведемо переговори. Нам вдасться повернути, не хочу говорити в який час, і Карпюка, і Клиха», - говорить народний депутат.

На його думку, українське суспільство забуло про своїх героїв.

«Я вважаю, що Микола Карпюк - один з найвідоміших українських національних політичних лідерів. Більш того, це людина, до якої я особисто ставлюся з великою повагою, саме тому я займаюся цією проблемою. Це питання ми постійно піднімаємо на ПАРЄ, під час розмов з міжнародними організаціями та посольствами. Я пам'ятаю, як Україна кричала «free Савченко», як вішали аватарки, яка була підтримка, який був тиск на міжнародне співтовариство. Зараз іноземні журналісти іноді запитують нас - чому ви так спокійно і байдуже ставитесь до того, що ваш громадянин перебуває в ув'язненні, а до нього немає масової уваги. Це, звичайно, погано. Я розумію, що у людей багато проблем, але не треба забувати про своїх», - заявляє політик.

Також Борислав Береза навів випадок викрадення солдата Гілада Шаліта Армії оборони Ізраїлю терористичними організаціями: Бригадою «Ізз ад-Дін аль-Кассам» і Армією Ісламу. «Як приклад хочу навести той же самий Ізраїль, де Гілад Шаліт протягом п'яти років був у полоні у палестинських терористів. І п'ять років - ця тема не сходила з газетних шпальт і телевізорів. Суспільство знало, що поки що це питання висить у повітрі, про нього не забудуть, про нього говорять», - констатував нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram