ГоловнаПолітика

Прес-секретар Гройсмана розповів про роботу піарників Кабміну

Уряд займається комунікаціями в рамках стратегії "Єдиний голос".

Прес-секретар Гройсмана розповів про роботу піарників Кабміну
Фото: kmu.gov.ua

Прес-секретар прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук написав статтю для профільного видання MMR, в якому розповів про особливості комунікаційної політики українського уряду.

"Кабінет Міністрів - це важка і складна конструкція міністерств, департаментів, управлінь і служб. У кожного своє бачення розвитку і, звичайно, свій стиль роботи в комунікаціях. Відтоді як ми взяли курс на відкритість і публічність, необхідність бути комунікаційно єдиними за стилем, розумінням і меседжами стала більш очевидною. Так ми вирішили розробити нову ефективну модель спілкування з суспільством, і восени 2016 року за підтримки прем'єр-міністра Володимира Гройсмана виникла ініціатива, яка перетворилася на стратегію «Єдиний голос»", - повідомив Столярчук.

У рамках цієї стратегії департамент інформації та комунікацій з громадськістю, що його очолює Столярчук, збирає представників підпорядкованих комунікаційних підрозділів на щотижневі збори, під час яких відбувається обмін інформацією, узгодження дій та обговорення проблем.

"У цьому році ми спільно провели близько тисячі заходів за участю перших осіб уряду, міністрів і голів відомств - брифінги, прес-конференції, інтерв'ю, теле- і радіоефіри, десятки круглих столів. У рамках ЄГ готується різноманітна інформаційна продукція - інфографіка, презентації, ролики, - яку активно поширюють через усі можливі інформаційні канали, включаючи соціальні мережі. Стратегія виправдала себе під час інформаційної кампанії щодо запровадження єдиної ціни на газ і нарахування субсидій «Держава піклується про тебе», кампанії про підвищення розміру мінімальної заробітної плати «Підвищені зарплати» і пенсій «Підвищені пенсії», кампанії з супроводу розробки та прийняття Державного бюджету на 2017 рік - «Чесний бюджет-2017»", - пише Столярчук.

За його словами, нинішній уряд вважає комунікації не тільки сервісною функцією, а й управлінською. Тому прес-секретарів почали запрошувати на засідання уряду, що допомагає ефективніше координувати відомства і роз'яснювати реформи.

У рамках "Єдиного голосу" проходять щотижневі тренінги, семінари та майстер-класи для підвищення "комунікаційної майстерності". "Ми використовуємо і формат «внутрішньої школи», коли презентують найбільш вдалі кейси прес-служб міністерств, залучаємо фахівців з неурядових структур, корпоративного сектора і експертного середовища", - пише Столярчук.

У червні 2017 року відбувся перший всеукраїнський форум фахівців у сфері урядових комунікацій, на який зібралися близько 200 піарників Кабміну, Верховної Ради, Адміністрації президента, центральних і регіональних органів влади, а також журналісти, політики, політологи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram