ГоловнаПолітика

Порошенко і прем'єр Молдови в понеділок відкриють КПП "Кучурган - Первомайськ" в Одеській області

Проект реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Порошенко і прем'єр Молдови в понеділок відкриють КПП "Кучурган - Первомайськ" в Одеській області
Архивное фото
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп 17 липня візьмуть участь у відкритті спільного українсько-молдавського контрольного пункту пропуску "Кучурган - Первомайськ" в Роздільнянському районі Одеської області.

Про це повідомляє прес-служба уряду Молдови.

"Прем'єр-міністр Павло Філіп візьме участь в понеділок, 17 липня, з президентом України Петром Порошенком у відкритті спільного молдавсько-українського пункту перетину державного кордону "Кучурган - Первомайськ", - йдеться в повідомленні.

Проект створення контрольного пункту був частиною домовленостей, досягнутих між країнами, зокрема, міжурядової угоди про організацію спільного контролю та міжвідомчого протоколу. Проект реалізується за підтримки Європейського Союзу і заснований на стандартах і передовій практиці ЄС.

Як повідомлялося, Україна і Молдова мають намір домовитися про спільний контроль на міжнародних пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні до 2018 року.

Нагадаємо, минулого року Порошенко і Філіп провели зустріч на прикордонному пункті пропуску Паланка-Маяки-Удобне за 60 км від Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram