ГоловнаПолітика

Черновецький вважає висунення йому підозри помстою Луценка (оновлено)

Слідчий, який підписав таку постанову, "обов'язково разом з Луценком потрапить за це до тюрми!"

Черновецький вважає висунення йому підозри помстою Луценка (оновлено)
Фото: Макс Левин

Колишній мер Києва Леонід Черновецький вважає, що висунення йому підозри є помстою генпрокурора Юрія Луценка.

Про це він написав у Facebook.

"Луценко (...) мстить мені за те, що на засіданні РНБО у 2008 році я в присутності всього Кабінету міністрів і президента заявив, що він вимагає землю у мерів міст України і потім за хабарі віддає її бізнесменам. Луценку нічого було відповісти, тому, коли президент вийшов із зали засідання, він несподівано підбіг до мене і кілька разів ударив", - написав Черновецький.

За його словами, в історії кримінального права ще не було випадку, щоб за підписання рішення колегіального органу в "інтересах невстановлених осіб", мера притягали до суду. І "той слідчий, хто підписав таку постанову - обов'язково разом з Луценком потрапить за це до тюрми!"

Екс-мер Києва зазначив, що до часу підписання рішення, про яке йдеться в підозрі, мерією вже фактично керував Попов, а засідання вела Герега.

"Вона практично і була тоді мером, а перевіряти Герегу, від якої надійшло тоді це рішення, у мене навіть не було повноважень. А хто їй з Поповим давав ці вказівки і чи давав взагалі - мені нічого не відомо!", - заявив Черновецький.

Оновлення. Прес-служба Галини Гереги пізніше відреагувала на заяву Черновецького, вказавши, що рішення про передачу земельних ділянок фірмі "Амадеус Ко" для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури на Парковій дорозі датується 28 грудня 2010 року.

Герега була обрана секретарем тільки 20 квітня 2011 року, тому на момент прийняття рішення не обіймала посаду заступника міського голови - секретаря Київради.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура повідомила колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу) під час будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram