ГоловнаПолітика

У Харкові зі стріляниною затримали двох осіб за зв'язки з ІДІЛ (оновлено)

Одного з чоловіків, який намагався втекти, поранили в ногу.

У Харкові зі стріляниною затримали двох осіб за зв'язки з ІДІЛ (оновлено)

У Харкові в четвер увечері біля ТРЦ "Караван" правоохоронці затримали двох осіб, підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ.

Як пише місцеве видання NewsRoom із посиланням на очевидців, інцидент стався близько 19:30 на парковці торгового центру. До двох чоловіків, один з яких був неслов'янської зовнішності, підійшли двоє людей у цивільному і наказали лягти на землю.

"Після цього той, що з бородою, кинувся до багажника авто, а другий почав утікати. Двоє інших дістали зброю і наказали лягти на землю. Після цього бородатий відійшов від машини, другий продовжив бігти. Пролунали постріли, "бігун" упав", - наводить видання слова свідка.

Куля потрапила чоловікові в ногу, його госпіталізували.

Як повідомили на місці правоохоронці, в результаті спецоперації було затримано двох терористів ІДІЛ. Начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, своєю чергою, повідомив виданню, що спецслужба затримала злочинця, який перебуває в міжнародному розшуку. Інформацію стосовно другого затриманого перевіряють.

Оновлення. Прокуратура Харківської області повідомила, що один із затриманих - 26-річний громадянин Росії, який з 2014 року перебував у міжнародному розшуку за підозрою в участі в сирійській війні на боці ІДІЛ.

У 2016 році його затримали в Чернігові, де він під вартою чекав на екстрадицію. У грудні 2016 року термін екстрадиційного арешту минув і місцевий суд відправив росіянина під цілодобовий домашній арешт.

Після цього підозрюваний зняв браслет і втік.

Після затримання проти нього порушили кримінальну справу за ч.2 ст.342 Кримінального кодексу (опір правоохоронним органам), знову порушено питання про екстрадицію.

Нагадаємо, Харків фігурує в повідомленнях СБУ про затримання "іділівців" частіше за інші міста України. Наприклад, у червні минулого року в місті затримали двох таджиків-іділівців, у середині серпня - росіянина-іділівця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram