ГоловнаПолітика

Україна запланувала дві інвестиційні конференції на 2018 рік

Порошенко обговорив з Туском і Юнкером "план Маршалла для України".

Україна запланувала дві інвестиційні конференції на 2018 рік

Україна запланувала дві великі інвестиційні конференції на 2018 рік.

Про це повідомив на прес-конференції за результатами пленарного засідання 19-го саміту Україна - ЄС президент Петро Порошенко.

"Сьогодні ми обговорили можливості нового довгострокового плану підтримки України, який був запропонований на саміті Європейської народної партії - на зразок "плану Маршалла" для України - і використання Україною новоствореного зовнішнього інвестиційного плану ЄС. Це стане важливою підтримкою наших зусиль на шляху від економічної стабілізації до економічного зростання нашої держави. У цьому контексті ми доручили опрацювати можливість організації в Брюсселі потужної інвестиційної конференції з Україною на початку 2018 року", - повідомив Порошенко.

Друга конференція стосуватиметься використання газотранспортної системи.

"Ми запропонували Європейській комісії також провести в 2018 році конференцію, міжнародний форум про перспективи використання газотранспортної системи України під умовною назвою "Потенційні можливості газотранспортної системи для енергетичної безпеки Європи", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, що довгостроковий план підтримки України (так званий "план Маршалла для України") буде представлений на саміті "Східного партнерства" в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram