ГоловнаПолітика

Рада відмовилася зняти недоторканність з нардепа Лозового

"Радикалу" загрожує лише штраф.

Верховна Рада не підтримала зняття недоторканності з нардепа Андрія Лозового (фракція Радикальної партії) і не надала згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

За прийняття такого рішення проголосували 177 депутатів при необхідному мінімумі 226.

Лозовому інкриміновано ч.2 статті 212 Кримінального кодексу України ("Ухилення від сплати податків"), йому загрожує штраф від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-51 тис. гривень) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За версією слідства, Лозовий не сплатив податків на суму 1,8 млн гривень. До такого висновку прокурори дійшли, проаналізувавши електронну декларацію депутата.

Так, Лозовий за 2015 рік задекларував 800 тис. грн, 50 тис. доларів і 150 тис. євро. При цьому за все своє життя Лозовий заробив лише 234 тисячі гривень.

Регламентний комітет парламенту, який за процедурою розглядає подання на зняття недоторканності, дійшов висновку, що ГПУ не зібрала достатньо доказів проти Лозового. Однак спікер Андрій Парубій виніс подання на голосування у сесійній залі ВР.

Подання на Лозового - друге з п'яти, які парламент розглядає у вівторок. Перше подання - на Євгена Дейдея - Рада відхилила, друге - на Олеся Довгого - підтримала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram