ГоловнаПолітика

Луценко: Довгий відмовився свідчити проти Черновецького

Генпрокурор говорив із нардепом не для протоколу.

Луценко: Довгий відмовився свідчити проти Черновецького
Олесь Довгий
Фото: Lb.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонував народному депутатові й екс-секретарю Київради Олесю Довгому розповісти про роль колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в земельних махінаціях у столиці, але той відмовився.

"Я як посадова особа пропонував йому розповісти про роль пана Черновецького під час проведення цієї нібито сесії, тому що в мене все більше фактів, які доводять, що ця сесія була, і скликана незаконно, і проводилася незаконно. Пан Довгий відмовився давати такі свідчення, щоправда, це було не для протоколу, а розмова двох посадових осіб, прокурора та народного депутата", - сказав Луценко, виступаючи з трибуни Верховної Ради, пише Інтерфакс-Україна.

Разом із тим він наголосив, що незалежно від того, хоче Довгий свідчити чи ні, "він буде особисто притягуватися до відповідальності, а Черновецький і без цих свідчень також відповідатиме згідно з чинним законодавством - не дарма він виїхав із Грузії в благословенну землю Ізраїлю".

Нагадаємо, Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київради з грубим порушенням регламенту - зловживання службовим становищем на посаді секретаря Київради, що призвело до виведення в 2007 році земель заказника "Жуків острів" площею близько 100 га вартістю 81 млн грн із власності громади Києва.

У вівторок Верховна Рада розглядає подання на зняття недоторканності з Довгого у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram