ГоловнаПолітика

Введення в'їзду іноземців в Україну за біометричними паспортами не буде мати наслідків для громадян ЄС, - Клімкін

Рішення буде ухвалено після завершення технічних робіт.

Введення в'їзду іноземців в Україну за біометричними паспортами не буде мати наслідків для громадян ЄС, - Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Запровадження в Україні біометричного контролю для іноземців не матиме практичних наслідків для громадян Європейського Союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Логіка цього рішення пов'язана із загрозами, які Росія несе в контексті спроб внутрішньої дестабілізації в Україні. Ми прекрасно розуміємо, що в контексті безвізового режиму, безвізовий режим для біометричних паспортів, у нас за визначенням немає проблем не тільки з Європейським Союзом, але й з усіма країнами, у яких є біометричні паспорти... таким чином для Євросоюзу це рішення фактично не матиме особливих практичних наслідків", - сказав Клімкін.

За його словами, це рішення буде ухвалено, щойно будуть завершені технічні роботи, пов'язані з реєстром біометричних даних.

"Це тільки перший елемент, оскільки те, що я презентував сьогодні на засіданні РНБО, це саме інтегрована система (не тільки) контролю за в'їздом/виїздом, але й також за переміщенням всередині країни", - додав міністр.

Він підкреслив важливість запровадження процедури попередження іноземними громадянами про поїздку і контроль їх переміщення територією України.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що Україна введе біометричний контроль для іноземців, які перетинають держкордон.

РНБО доручила ввести обов'язкову реєстрацію для росіян в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram