ГоловнаПолітика

Україна введе біометричний контроль для іноземців, які перетинають держкордон, - Порошенко

Доручення президента про підготовку відповідних документів виконано.

Україна введе біометричний контроль для іноземців, які перетинають держкордон, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони під головуванням президента Петра Порошенка розглядає питання посилення контролю за перетином державного кордону.

Про це повідомляють на сайті президента."Мова йде про посилення контролю за в'їздом і виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України - ми вводимо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон", - заявив Порошенко.

"Ми повинні зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", - додав президент, висловивши впевненість, що підготовлені проекти рішень знайдуть розуміння і підтримку в суспільстві.

Порошенко зазначив, що його доручення про підготовку відповідних проектів документів виконано. Сьогодні РНБО, Міністерство закордонних справ і Держприкордонслужба нададуть інформацію з цього питання.

"Ми виділимо необхідну кількість часу для того, щоб країна підготувалася якісно, щоб добропорядні громадяни не відчували будь-яких незручностей", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що Держприкордонслужбі будуть виділені необхідні кошти, щоб вона мала можливість технічно забезпечити виконання цього рішення. Порошенко звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти виконання рішення під особистий контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram