ГоловнаПолітика

В Одесі почалися українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017"

У навчаннях задіяні 30 кораблів, 25 літаків і вертольотів і 3 тис. осіб.

В Одесі почалися українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017"
Фото: http://dumskaya.net/

Українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017" стартували в Одесі в понеділок.

У рамках навчань відпрацюють дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, дії багатонаціональних сил під час операції із забезпечення безпеки в Чорному морі. Зокрема, серед запланованих заходів: водолазні занурення, курс для доглядових команд, злагодження тактичних груп, тренінг із виживання в бойових умовах для льотного складу, навчання з протикорабельної та повітряної оборони, десантна і річкова операції, пише "Інтерфакс-Україна".

У навчаннях візьмуть участь більш ніж 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб. При цьому з українського боку в заходах "Сі Бриз", крім Військово-морських сил Збройних сил України, візьмуть участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних і Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Відкриваючи навчання, командувач ВМСУ Ігор Воронченко зазначив, що в цьому році навчання відзначають своєрідний ювілей - 20-річчя з перших навчань у 1997 році, і також ці навчання - 15-ті за рахунком.

Керівник навчань з американської сторони, капітан 1-го рангу Тейт Вестбрук, своєю чергою, розповів, що частина навчань пройде в режимі "вільної гри", одним з елементів буде відпрацювання протичовнової операції в Чорному морі.

Навчання пройдуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря з 10 по 23 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram