ГоловнаПолітика

Парубій винесе на голосування всі подання на депутатів

Спікеру не цікава думка Регламентного комітету.

Парубій винесе на голосування всі подання на депутатів
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що винесе на голосування всі подання на депутатів, у тому числі ті, які не підтримали на регламентному комітеті.

Про це він сказав, відкриваючи погоджувальну раду в понеділок.

"Усі подання, які надійшли від генерального прокурора України, будуть розглядатися в сесійній залі Верховної Ради України", - заявив спікер.

Розглядати зняття недоторканності будуть або у вівторок, 11 липня, або в четвер, 13 липня.

"Завтра буде сьомий день після внесення перших подань, тому у вівторок за законом ми повинні були б почати розгляд питань про зняття депутатської недоторканності. До мене звернулися з ініціативою представники коаліції, щоб ми дочекалися розгляду останнього подання, - а ми знаємо, що ще є нерозглянуте подання на депутата Добкіна, - і щоб всі подання розглянути в четвер", - заявив він.

Визначатися з датою будуть депутати Верховної Ради завтра.

Нагадаємо, прокуратура хоче притягнути до відповідальності нардепів Андрія Лозового (ухилення від сплати податків), Олеся Довгого (зловживання службовими обов'язками), Євгенія Дейдея (незаконне збагачення), Борислава Розенблата (зловживання впливом і хабарництво), Максима Полякова (хабарництво), Михайла Добкіна (зловживання владою).

До 10 липня Регламентний комітет розглянув подання на п'ятьох депутатів, визнавши чотири з них недостатньо обґрунтованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram