ГоловнаПолітика

У мешканця Севастополя з медаллю "За повернення Криму" забрали землю, видану Україною

Кримчанин Ленур Усманов - активний прихильник російської окупації. 

У мешканця Севастополя з медаллю "За повернення Криму" забрали землю, видану Україною
Фото: facebook.com / Ленур Усманов

Балаклавський районний суд Севастополя, який контролюється російською окупаційною адміністрацією, постановив вилучити 20 соток землі у місцевого мешканця Ленура Усманова, який активно підтримав окупацію і навіть одержав медаль "За повернення Криму" від Міноборони РФ.

Він розповів "Новій газеті", що 2010 року отримав з дружиною дві ділянки по 10 соток у кооперативі "Дружба-9". Але окупаційна адміністрація Севастополя вважає, що українська виконавча влада не мала права розпоряджатися виділеною йому землею.

"Нібито ділянки мала виділяти міська рада, а не міська адміністрація. При цьому в позовній заяві було зазначено, що 1966 року рішенням ради робітничих депутатів земля, яку мені видали за України, була віднесена до категорії земель лісового фонду. Тобто той факт, що після СРСР на території Криму 23 роки працювали закони України для нинішнього уряду не важливий", - поскаржився Усманов.

Він вважає, що реальною причиною відбирання землі стала його суспільно-політична діяльність, зокрема - організація в Севастополі багатотисячного мітингу проти генплану міста.

Кримчанин Ленур Усманов відомий як член регіональної проросійської громадської організації "Кирим Бірлігі", був активним учасником так званої "кримської весни" 2014 року, нагороджений медаллю міністерства оборони Росії "За повернення Криму".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram