ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив призов у Національну гвардію

Призов відбудеться в серпні.

Порошенко оголосив призов у Національну гвардію
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко оголосив призов у Національну гвардію в серпні.

Про це йдеться в указі Президента №178 від 7 липня.

Відповідний указ передбачає заклик в серпні на строкову військову службу в Національну гвардію придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Порошенко доручив Кабінету Міністрів визначити чисельність громадян України, які підлягають призову в серпні на строкову військову службу в Нацгвардії, та обсяги видатків для проведення подібного призову.

Президент також доручив Кабміну, обласним державним адміністраціям та Київській міській державній адміністрації забезпечити виконання заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням призову.

Крім того, Порошенко доручив Міністерству інфраструктури забезпечити за заявками Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ перевезення призваних осіб з дотриманням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами.

Як повідомлялося, в лютому Порошенко затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення наступних призовів у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram