ГоловнаПолітика

США призначили Волкера спецпредставником з питань України

Дипломат приїде в Україну разом із Тіллерсоном у неділю.

США призначили Волкера спецпредставником з питань України
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон у п'ятницю оголосив про призначення Курта Волкера спеціальним представником США з питань переговорів, які торкаються України.

"Посол Волкер, який раніше працював постійним представником США в НАТО, головним заступником помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії і директором по НАТО і Західній Європі в Раді національної безпеки [США], буде відповідати за просування зусиль США по досягненню цілей, зафіксованих у Мінських угодах. У неділю, 9 липня, він буде супроводжувати держсекретаря під час візиту до Києва і, як очікують, продовжить регулярні зустрічі з представниками України й іншими членами "нормандського формату": Росією, Німеччиною і Францією", - зазначено на сайті Держдепартаменту США.

"Багатий досвід Курта робить його унікальним для просування цього конфлікту в напрямку миру. Сполучені Штати, як і раніше, повністю віддані цілям Мінських угод, і я цілком упевнений у тому, що Курт продовжить наші зусилля щодо досягнення миру в Україні", - наведено в повідомленні слова Тіллерсона.

Нагадаємо, в адміністрації попереднього президента США Барака Обами питаннями України займалася Вікторія Нуланд. Після зміни президента США довго не могли визначитися з її наступником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram