ГоловнаПолітика

Британія дорікнула Україні зволіканням зі зміною складу ЦВК

Борис Джонсон виступив на конференції з питань реформ в Україні.

Британія дорікнула Україні зволіканням зі зміною складу ЦВК
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон виступив за зміну складу Центральної виборчої комісії України і реформу виборчої системи.

Про це він сказав під час конференції в Лондоні з питань реформ в Україні.

"Ми згодні з тим, що корупцію треба подолати в усіх секторах. І робота НАБУ, і робота інших антикорупційних органів матиме сенс, якщо винні постануть перед судом. Але успішне покарання вимагає верховенства права, щоб українці знали, що ніхто не уникне суду... Також повинна бути проведена реформа виборчої системи, починаючи з призначення складу Центральної виборчої комісії і більш суворого покарання за порушення в цій сфері", - сказав міністр.

Він також наголосив на важливості проведення земельної та пенсійної реформ.

Джонсон наголосив на важливості справедливої судової системи для приваблення інвестицій в Україну.

Нагадаємо, що в більшості членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Влітку 2016 року президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових. Але цей проект постанови так і не розглянули в парламенті. У коаліції пояснюють, що запропоновані кандидатури не наберуть достатньої кількості голосів у сесійній залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram