ГоловнаПолітика

Сім'я з Росії попросила статус біженців у Україні через переслідування за пости в соцмережах

Вони прибули на кордон пішки з маленькою дитиною.

Сім'я з Росії попросила статус біженців у Україні через переслідування за пости в соцмережах
Фото: dpsu.gov.ua

На одному з пунктів пропуску на кордоні з Росією увечері 1 липня сім'я росіян попросила статус біженців у Україні, інформує прес-служба Держприкордонслужба.

Повідомляється, що під час проходження прикордонного контролю до співробітників Держприкордонслужби України з проханням про надання статусу біженців звернулися 32-річний громадянин Росії і його 33-річна дружина, також громадянка Росії. Вони прибули з сусідньої країни пішки з маленькою дитиною.

"Громадяни Росії під час бесіди розповіли, що, у зв'язку з політичними переслідуваннями вони були змушені просити статус біженців. Переслідування росіян почалися після висловлювання чоловіка своєї позиції про зміну влади у РФ. За це його притягнуто до кримінальної відповідальності, а нині він піддається подальшим переслідуванням", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян зазначив, що голова сім'ї - не публічна людина і свою думку висловлював тільки у соцмережах, повідомляє Громадське радіо. Він додав, що, за словами росіянки, її чоловік зараз перебуває під слідством у Росії. У нього підписка про невиїзд.

На питання про те, чи можуть видати цих громадян на запит Російської Федерації, оскільки у голови сім'ї підписка про невиїзд, Олег Слободян пояснив, що якщо людина просить політичного притулку, діють певні правила.

За словами Олега Слободяна, сім'я, попросивши про притулок, 90 днів буде перебувати в Україні. За цей час у Міграційній службі повинні прийняти рішення про надання їм статусу біженців.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що Україна буде надавати притулок громадянам РФ, які на батьківщині переслідуються через політичні мотиви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram