ГоловнаПолітика

ГПУ завершила розслідування проти мера Бучі Федорука

Обвинувальний акт найближчим часом передадуть до суду.

ГПУ завершила розслідування проти мера Бучі Федорука
Анатолий Федорук
Фото: fakty.ictv.ua

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти мера Бучі Київської області Анатолія Федорука.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ завершує досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови і секретаря Бучанської міської ради Київської області", - написала вона.

Мера Бучі, секретаря міськради, а також колишніх начальників відділу Держкомзему підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду і зміні їх цільового призначення.

Встановлено, що чиновники впродовж 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на суму понад 390 млн гривень.

"З урахуванням додатково отриманих доказів (висновків оціночно-земельної експертизи і т.д.) і встановлених фактичних обставин скоєного злочину, органом попереднього розслідування складено і перепредьявлено винним особам остаточну підозру", - зазначила Сарган.

ГПУ підготувала процесуальні документи для завершення досудового розслідування, також складено обвинувальний акт, який найближчим часом буде направлено до суду.

Нагадаємо, в липні минулого року правоохоронці прийшли з обшуком до Федорука у справі про розкрадання 900 гектарів лісу в Київській області. За відомостями з відкритих джерел, у 2002 році міськрада Бучі змінила цільове призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 890 гектарів і віднесла їх до земель житлової та громадської забудови. Частину лісу отримала сім'я Ігоря Калетника - колишнього першого заступника голови Верховної Ради.

У жовтні 2016 року ГПУ повідомила про підозру Федорука та секретаря міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram