ГоловнаПолітика

Порошенко посмертно нагородив офіцерів, загиблих у результаті терактів 27 червня

Також відзначено двох поранених співробітників СБУ.

Порошенко посмертно нагородив офіцерів, загиблих у результаті терактів 27 червня
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко посмертно нагородив полковника Головного управління розвідки Максима Шаповала та полковника СБУ Юрія Возного, які загинули 27 червня внаслідок терактів.

Про це він розповів на засіданні Асоціації міст України.

"Я прийняв рішення нагородити наших воїнів. На жаль, посмертно. Полковникові Шаповалу присвоєно звання генерал-майора, про яке він так мріяв і очікував отримати на День Незалежності. А полковника Возного нагороджено однією з найпочесніших нагород України - орденом "За мужність", яку не здобувають у кабінетах", - сказав він.

Також відзначено двох співробітників СБУ, які були поранені з Возним, - старшого лейтенанта Дмитра Поддячного і лейтенанта Андрія Михайленка.

Нагадаємо, вранці 27 червня в Києві вибухнув автомобіль, в якому перебував співробітник військової розвідки Максим Шаповал. Він був командиром підрозділу глибинної розвідки і забезпечував доказами причетності Росії до збройної агресії проти України.

Увечері того ж дня в Костянтинівському районі Донецької області підірвали автомобіль із співробітниками СБУ. Загинув полковник Юрій Возний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram