ГоловнаПолітика

Порошенко: вбивство Шаповала нагадує нам, що війна триває не тільки на фронті

"Терористичні атаки, які розв'язує агресор, можуть бути де завгодно".

Президенті Петро Порошенко прийшов на прощання з офіцером Головного управління розвідки Максимом Шаповалом, якого було вбито в центрі Києва 27 червня.

"Про розвідників багато не говорять, і з'являється можливість і право говорити тільки після того, як вони пішли від нас. Але він був і першим в аеропорту, один із перших "кіборгів", і всі складні операції, які проводилися, в тому числі на лінії фронту, проходили з його участю. Саме тому сьогодні я тут", - заявив Порошенко під час підходу до журналістів.

"Його загибель нагадує нам, що війна триває не тільки на фронті, терористичні атаки, які розв'язує агресор, який прийшов зі зброєю на нашу землю, можуть бути де завгодно. Це повинно тільки змусити нас консолідуватися, ще більше підтримувати нашу армію, ЗСУ, наші спецслужби, нашу розвідку. Я пишаюся такими воїнами, як Максим Шаповал. Царство небесне", - сказав Президент.

Нагадаємо, полковник Шаповал був командиром підрозділу глибинної розвідки й забезпечував доказами причетності Росії до збройної агресії проти України.

Основною версією слідство називає діяльність російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram