ГоловнаПолітика

Терористку "Терезу" засуджено до 11 років в'язниці

Громадянка РФ Лариса Чубарова працювала на "МДБ ДНР".

Терористку "Терезу" засуджено до 11 років в'язниці

Київський районний суд Харкова виніс обвинувальний вирок щодо співробітниці т.зв. "Міністерства державної безпеки" ДНР", громадянки РФ Лариси Чубарової з позивним "Тереза" і засудив її до 11 років в'язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Київський районний суд Харкова визнав її винною в участі в не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч.4 ст.260, ч.1 ст.263, ч.1 ст.110 КК Україна) і призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомили в прокуратурі.

Як було встановлено, Чубарова на початку 2014 року стала активною учасницею харківського "Антимайдану" і брала участь у проросійських протестних акціях.

"Прокуратура довела в суді, що в червні 2014 року жінка вирішила взяти участь в діяльності т.зв. "ДНР" і поїхала в Донецьку область. Там вона працювала під керівництвом начальника управління контррозвідки псевдоміністерства державної безпеки "ДНР", обіймала посаду т.зв. коменданта кількох населених пунктів Донецької області, захоплених терористами", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім того, співробітники Управління СБУ в Харківській області зібрали докази безпосередньої участі підозрюваного в допитах полонених - як мирних місцевих жителів, так і військових ЗСУ. Чубарова займалася пошуком і передачею представникам "ДНР" відомостей про чисельність особового складу, вид і кількість озброєння і військової техніки, пересуванні з'єднань і підрозділів ЗСУ, аналізом розвідувальної інформації. В її "службові обов'язки" входили матеріально-технічне забезпечення діяльності "ДНР", формування окремих груп розвідувального призначення з метою військового опору ЗСУ.

Нагадаємо, Чубарова була затримана співробітниками СБУ в Харкові 7 квітня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram