ГоловнаПолітика

Сайт Кабміну відновив роботу, уряд заперечує кібератаку (оновлено)

Портал не працював близько двох годин.

Сайт Кабміну відновив роботу, уряд заперечує кібератаку (оновлено)

Урядовий портал відновив роботу.

Станом на 17:00 сайт завантажується.

Портал пішов в офлайн близько двох годин тому. З'явилася інформація про нову хвилю вірусної атаки.

Оновлення. Менеджер з інформації та ІТ Ради підприємців при уряді Іван Бердецький, який раніше заявив про нову хакерську атаку, пізніше повідомив, що доступ до мережі Кабміну відновлено.

"О 16:50 доступ до мережі з'явився. Була це знову саме хакерська атака чи загроза й "айтішники" КМУ спрацювали на випередження - мені невідомо. Але факт відсутності доступу до мережі і до сайту Урядового порталу був. Зараз доступ є", - написав він у фейсбуці.

Оновлення 17:41. У фейсбуці уряду наводяться слова міністра Кабінету Міністрів Олександра Саєнка про те, що повторної кібератаки на урядовий портал не було.

"Хочу всіх заспокоїти: ніякої повторної атаки немає. Урядовий портал тимчасово не працював через технічні роботи. Зараз він уже працює в штатному режимі. Кібератака, яка відбулася у вівторок, не призвела до настільки значних наслідків, щоб серйозно вплинути на роботу Секретаріату Кабінету Міністрів", - зазначив він.

Нагадаємо, два дні тому сайт Кабміну пішов в офлайн на кілька годин через ураження вірусом Petya. Сервери уряду не постраждали, але низка комп'ютерів у мережі були заражені.

Вранці 28 червня Кабмін повідомив про відображення вірусної атаки, від якої постраждали багато держустанов, підприємства і банки.

Вірус-вимагач Petya, який атакував Україну та інші країни світу 27 червня, вражає комп'ютерні мережі, пропонуючи сплатити еквівалент $300 у Bitcoin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram