ГоловнаПолітика

Паливний портал OilNews заявив про спробу рейдерського захоплення видання

У сайту намагаються відібрати домен і бренд.

Паливний портал OilNews заявив про спробу рейдерського захоплення видання
Фото: oilnews.com.ua

Паливний портал OilNews звинуватив віце-президента ПАТ "Укрнафта" В'ячеслава Карташова в рейдерському захопленні видання.

Про це йдеться у відкритому листі редакції.

"Авторський колектив інтернет-видання OilNews вважає за необхідне поінформувати про цілеспрямовані і послідовні дії щодо рейдерського захоплення нашого сайту і торгової марки OilNews. Виконавцем цього плану є віце-президент з правових питань ПАТ "Укрнафта" В'ячеслав Карташов", - ідеться в заяві, розміщеній на порталі.

Видання стверджує, що з кінця 2015 року юридичне управління "Укрнафти" на чолі з Карташовим (журналісти вважають, що він пов'язаний з Ігорем Коломойським) почало вимагати скасування публікацій, зроблених на основі інформації джерел. "Ми вирішили піти назустріч і зняли кілька публікацій, задовольнивши вимогу Карташова. Однак тиск на цьому не закінчився", - відзначає OilNews

Видання повідомляє, що адвокат співвласника групи Приват Ігоря Коломойського Олег Олешко зареєстрував домен, який копіює інтернет-адресу видання, і подав заявку на реєстрацію фірмового знака OilNews. За даними видання, Олешко діє за дорученням Карташова.

"Ми розцінюємо дії Карташова не інакше, як спробу рейдерського захоплення", - йдеться в листі.

Видання звертається до голови наглядової ради "Укрнафти" Андрія Коболєва, голови правління Марка Роллінса і представника міноритарних акціонерів компанії Ігоря Коломойського з проханням відреагувати на дії Карташова.

OilNews - один із найпопулярніших українських сайтів, які висвітлюють події на ринку нафтопродуктів. Видання пов'язане з консалтинговою групою А-95.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram