ГоловнаПолітика

Українська родина, яка приїхала до Німеччини під виглядом сирійців, судиться із владою

Громадяни України хочуть зберегти статус біженців, незважаючи на розкритий обман.

Українська родина, яка приїхала до Німеччини під виглядом сирійців, судиться із владою

Сім'я з України, яка, видавши себе за сирійців, отримала статус біженців у Німеччині, подала скаргу до німецького суду через скасування рішення після викриття обману, повідомляє  Deutsche Welle з посиланням на Die Welt. Розгляд справи починається в Мюнстері в понеділок, 26 червня.

За даними видання, українці в'їхали до Німеччини у вересні 2014 року і подали прохання про надання притулку. У березні 2015 року Федеральне відомство у справах міграції та біженців схвалило прохання, яке було розглянуте в письмовому вигляді, без проведення особистої співбесіди.

Обман розкрився після того, як сім'я прибула до притулку для біженців і почала з гордістю розповідати про те, як їм вдалося отримала статус, не знаючи жодного слова арабською. Ця інформація дійшла до відомства, і в квітні 2016 року рішення про надання статусу біженців було анульовано.

Українці подали скаргу на дії німецької влади до суду. Вони посилаються на чинний у правовій системі Німеччини принцип захисту законних очікувань. Професор з публічного права Фабіан Віттрек сумнівається, що українській родині вдасться скористатися юридичною лазівкою, оскільки спочатку були надані неправдиві відомості, заявив він в інтерв'ю Die Welt.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram